Ett tips till dig med het häst i hoppning

Igår stod hoppning på schemat klockan 21.30. Normalt rider vi aldrig denna tid då hästarna redan brukar sova men det blev ett undantag igår. Det blev en lätt variant idag då Zeke inte hoppat så mycket innan. Jag testade även att ta ett milt rak bett fast än jag vet att han kan bli stark och het. Hur gick träningen då? Den gick över förväntan! Jag är så himla nöjd. Vi hade lätt kunnat höja upp till 1.10m men vi gjorde det inte för att vi skulle ta det lugnt. Han lyssnade riktigt bra och kom tillbaka fort utan att ha en dragkamp med mig. Han hoppade riktigt fina språng och rusade inte mot hindret. Synd att vi inte filmade. 
 
Denna gången så var det faktiskt något som jag gjorde annorlunda från alla andra gånger. Jag värmde upp han som vanligt där jag kollade att han är med på mina vikter och signaler och som vanligt svarade han jättebra på dem. Men med Zeke och säkert många andra pigga hästar som ni vet måste man vara lugn i sig själv och sitta ner djupt. Det är lättare sagt än gjort kan jag lova. Det blir både jobbigt och läskigt när hästen rusar iväg mot och efter hinder och man känner att man inte har någon kontroll.
 
Om man har än häst som lyssnar bra på sitsen så är mitt tips att räkna för dig själv långsamt, 1, 2 ,3 ,4 ,5 ,6 ,7, 8. Detta får dig som ryttare att hitta tillbaka ett lungt tempo och hästen tar av din ridning. Jag behövde inte ta tag så mycket i Zeke mycket alls utom behövde bara sätta mig med. Ett annat tips är att man även kan ha en lugn låt i bakgrunden som man nynnar till. Hästen känner av mycket mer än var vi tror. 
 
 





Emma och cecilia

Håller verkligen med! Man tror inte att dem ska lyssna men dem gör verkligen!😊

Följare?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo