Zorro

 
U:  Okänd E: Okänd
Född: Okänd, (2 svenska veterinärer har satt födelseåret 2004), 
155cm,  valack, korsningshäst
 
När Zorro kom till oss var hans självförtroende på botten och han hade svårt att lita på folk. Det tog två veckor innan vi fick komma fram till honom i hagen utan att han sprang iväg och han fick stå den första månaden. Att sitta upp på honom var praktiskt taget omöjligt då han blev så rädd och sprang iväg. Sa man ett ord när man satt på honom eller rörde en minsta lilla muskel blev han rädd och ville fly. Efter många månaders träning i både ridning och från marken så är han nu världens snällaste häst. Uppsittningen är inga problem alls och man kan till och med råka "sparka" till rumpan på honom när man sitter upp utan att han bryr sig.
 
I dagsläget tävlas Zorro bara i hoppning men tränas i både hoppning och dressyr för instruktör. Vi är helt enkelt för fega för att våga starta en dressyr men det lär nog ändå bli någon i år. Han tävlas upp till 1m och ska snart starta 1.10m. Han tränar banor som ligger upp till 1.20 och har hoppat enstaka hinder på 1.30m utan några problem.
 
Varför vi kallar honom Zeke är för att när han kom till oss fanns det redan en häst som hette Sorro och det blev för jobbigt med två stycken. Egentligen ville vi döpa om han till Herkules men vi kände att det var lite onödigt och försökte klura ut ett smeknamn istället, och det fick bli Zeke.
 
 
 
 
 





Följare?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo